Over ons

Achter bestekledingstomer.nl zit een klein team van ervaringsdeskundigen op het gebied van kledingstomers, dat toegewijd is aan het delen van betrouwbare en up-to-date informatie over deze handige apparaten.

Merken kledingstomers

Beste kledingstomer volgens de Consumentenbond en Radar

Als je het strijken van je kleding beu bent, is een kledingstomer een geweldige oplossing. Maar met zoveel beschikbare opties kan het een uitdaging zijn om de juiste te kiezen. Dat is waar consumentenorganisaties als de Consumentenbond en Radar om de hoek komen kijken – zij hebben verschillende kledingstomers getest om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen. Hieronder zetten we de best geteste kledingstomers door de Consumentenbond en Radar op een rij en delen we meer over het testproces.

Beste kledingstomer Consumentenbond en Radar – top 5

  1. Philips Steam & Go Plus →
  2. Tefal DR8085 Access Steam →
  3. Tristar ST-8921 →
  4. SteamOne S-Travel →
  5. Princess Garment 332846 →

Het kiezen van de juiste kledingstomer kan een groot verschil maken in de manier waarop je kleding eruitziet en aanvoelt. In tegenstelling tot strijken, zijn stomers zachter voor stoffen, en ze kunnen efficiënter en effectiever zijn als het gaat om het verwijderen van kreukels en vervelende geurtjes. Echter, niet alle kledingstomers zijn gelijk of even goed. Daarom is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het kiezen van een kledingstomer. Consumentenbond en Radar zijn twee bekende consumentenorganisaties die regelmatig huishoudelijke apparaten testen en beoordelen, waaronder kledingstomers.

Testcriteria beste kledingstomer te bepalen

Voor het kiezen van de beste kledingstomer hebben de Nederlandse Consumentenbond en Radar een aantal criteria ontwikkeld om de effectiviteit, veiligheid, het gebruiksgemak en de duurzaamheid van verschillende kledingstomers te testen en te beoordelen. Dit zijn onder meer stoomafgifte, opwarmtijd, capaciteit van het waterreservoir, veiligheidsvoorzieningen en de prestaties op verschillende soorten stoffen.

Het stoomvermogen is de hoeveelheid stoom die de stomer produceert: een belangrijke factor om te bepalen hoe snel en effectief de stomer kreukels kan verwijderen en kleding kan opfrissen.

De opwarmtijd is een ander belangrijk criterium, want een lange opwarmtijd kan frustrerend zijn.

De capaciteit van het waterreservoir van de stomer is ook een belangrijke factor, omdat het bepaalt hoe lang de stomer zijn werk kan doen voordat hij opnieuw moet worden gevuld.

Veiligheidsvoorzieningen zoals automatische uitschakeling en cool-touch handgrepen zijn fijn voor veilig gebruik.

Bovendien testen de Consumentenbond en Radar verschillende soorten stoffen om te bepalen hoe elke stomer presteert op verschillende materialen, waaronder delicate stoffen zoals zijde en wol.

Testproces:

Om kledingstomers te testen, voeren de Consumentenbond en Radar zelf een reeks tests uit op basis van deze criteria en laten zijn objectieve consumenten de producten uitproberen en beoordelen. Zij testen het stoomvermogen, de opwarmtijd, de capaciteit van het waterreservoir en de veiligheidsvoorzieningen van elke stomer, net als de de prestaties op verschillende soorten stoffen.

De stomers worden gebruikt op verschillende stoffen en beoordeeld op hun doeltreffendheid en gebruiksgemak. De Consumentenbond en Radar houden bovendien rekening met andere factoren zoals de kwaliteit en de prijs van elke stomer om tot een eindresultaat te komen.

door consumentenbond & radar
BEST GETEST

Kledingstomers beste getest

01

Philips Steam&Go Plus

Nieuw v.a. € 59,-

 

Philips Steam & Go Plus

De Philips Steam & Go Plus (GC365/80) is door zowel de Consumentenbond als Radar beoordeeld als de beste kledingstomer. Deze stomer warmt snel op en produceert een krachtige stoomstoot, waardoor hij effectief kreukels uit kleding verwijdert. Een klein minpunt is dat het waterreservoir wat kleiner is dan bij menig ander stoomapparaat, waardoor je bij langere stoomsessies wat vaker moet bijvullen.

02

Tefal DR8085 Access Steam

Nieuw v.a. € 62,95

 

Tefal DR8085 Access Steam

De Tefal DR8085 Access Steam is ook zeer goed beoordeeld door Radar. Hij is licht en compact, waardoor hij gemakkelijk te gebruiken en op te bergen is. De stoomopbrengst is handmatig te bedienen of kan op continue stroom ingesteld worden, waardoor je meer controle hebt over het stomen. Het waterreservoir is echter kleiner dan bij sommige andere modellen, dus vaak bijvullen kan nodig zijn bij langere stoomsessies.

03

Tristar ST-8921

Nieuw v.a. € 29,99

 

Tristar ST-8921

De Tristar ST-8921 is een budgetvriendelijke optie die toch goed presteert. Hij warmt snel op en produceert een sterke stoomstroom, waardoor hij kreukels effectief verwijdert. Deze stomer heeft ook een gemiddeld tot kleine watertank voor snelle stoomsessies. Sommige gebruikers hebben echter problemen gemeld met de slang en de stoomkop die tijdens het gebruik losraken.

04

SteamOne S-Travel

Nieuw v.a. € 41,99

 

SteamOne S-Travel ​

De SteamOne S-Travel is een draagbare kledingstomer die is ontworpen voor gebruik op reis. Hij is compact en licht, dus gemakkelijk in te pakken en mee te nemen. Ondanks zijn kleine formaat produceert hij toch een sterke stoomstoot en warmt hij snel op. Het waterreservoir is echter niet heel groot, dus bij langere stoomsessies kan het nodig zijn regelmatig water bij te vullen.

05

Princess Garment 332846

Nieuw v.a. € 36,-

 

Princess Garment 332846

De Princess Garment 332846 is een andere budgetvriendelijke optie die goed presteert. Het warmt snel op en produceert een goede hoeveelheid stoom, waardoor het effectief is bij het verwijderen van kreukels. Hij heeft ook een normale capaciteit watertank, waardoor je niet niet zo vaak hoeft bij te vullen als bij de Philips Steam & Go. Sommige gebruikers hebben echter gemeld dat de stoomproductie na verloop van tijd afneemt.

De beste geteste kledingstomers vergelijken

Om het gemakkelijker te maken de best beoordeelde kledingstomers te vergelijken, hebben we een tabel gemaakt met de belangrijkste specificaties.

Stomer

Watertank

Stoomoutput

Opwarmtijd

Philips Steam & Go Plus

70 ml

24 g/min

45 sec

Tefal DR8085 Access

200 ml

24 g/min

45 sec

Tristar ST-8921

260 ml

25 g/min

45 sec

SteamOne S-Travel

260 ml

25 g/min

30 sec

Princess Garment 332846

260 ml

25g/min

40 sec

 

Elke kledingstomer heeft zijn sterke en zwakke punten, en welk type de juiste voor jou is hangt af van je behoeften en voorkeuren.

Samengevat

De Consumentenbond en Radar hanteren verschillende criteria voor het selecteren van de beste kledingstomer, waaronder stoomvermogen, gebruiksgemak, veiligheidsvoorzieningen en opwarmtijd. Na strenge tests kwam de Philips Steam & Go Plus als beste uit de bus, gevolgd door de Tefal DR8085 Access Steam en de Tristar ST-8921. Op basis van de tests en beoordeling door de Consumentenbond en Radar raden wij de Philips Steam & Go Plus aan als beste kledingstomer. Hij draait al een flinke tijd mee en wordt nog steeds met veel plezier gebruikt door veel consumenten. Met zijn hoge stoomopbrengst, korte opwarmtijd en gebruiksvriendelijke functies biedt hij een goede prijs-kwaliteitverhouding en levert hij uitstekende resultaten.

Disclaimer:

Goed om te weten: de kledingstomers die door de Consumentenbond en Radar zijn getest en waar in dit artikel naar wordt verwezen, zijn enige tijd geleden getest. Hoewel deze stomers op het moment van testen hoog werden gewaardeerd, kunnen er sindsdien nieuwere modellen zijn uitgebracht met verbeterde functies en prestaties. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de Philips 3000 series, die stomers zijn van dezelfde fabrikant en ook van goede kwaliteit, met een wat groter waterreservoir. Er zijn geen recente updates of nieuwe tests uitgevoerd door de Consumentenbond of Radar.

Bekijk hier de testresultaten van de Consumentenbond.

Bekijk hier de testresultaten van Radar.