Over ons

Achter bestekledingstomer.nl zit een klein team van ervaringsdeskundigen op het gebied van kledingstomers, dat toegewijd is aan het delen van betrouwbare en up-to-date informatie over deze handige apparaten.

Merken kledingstomers

Beste kledingstomer met standaard

Als je veel kledingstukken in één keer stoomt, is een kledingstomer met standaard vaak de beste keuze. Deze handige apparaten hebben een grotere watertank, zodat je deze minder vaak hoeft bij te vullen. Bovendien produceren ze meestal meer stoom dan handstomers, waardoor ze ideaal zijn voor dikkere stoffen die hardnekkiger zijn om kreukvrij te maken.

Voordelen staande kledingstomers

Een paar van de vele voordelen van het gebruik van een kledingstomer met standaard in plaats van een handstomer:

  • Handsfree: Met een kledingstomer met standaard kun je kleding handsfree stomen. Als in, je kan beide handen gebruiken om het kledingstuk kreukvrij te maken. Een beetje gladtrekken hier of even goedhangen daar…
  • Langere stoomtijd: Staande kledingstomers hebben meestal grotere watertanks, wat betekent dat ze langer kunnen stomen zonder bijgevuld te hoeven worden. Dit is vooral handig bij het stomen van grote of meerdere kledingstukken.
  • Aanpasbare hoogte: Een kledingstomer met standaard heeft meestal een verstelbare hoogtefunctie, waarmee je de hoogte van de stomer kunt aanpassen aan je behoeften. Dit is vooral handig bij het stomen van verschillende soorten kledingstukken, zoals jurken of broeken.
  • Beter voor thuisgebruik of op werk: Kledingstomers met standaard zijn over het algemeen groter en krachtiger dan handstomers, waardoor ze beter geschikt zijn voor thuisgebruik (waar een handstomer weer ideaal is voor onderweg). Ze zijn perfect voor het stomen van grote items, zoals gordijnen of spreien.
  •  

Kledingstomer met standaard kopen: waar op letten?

Als je een stoomapparaat met standaard wilt aanschaffen, zijn er een paar dingen waar je op moet letten voor je een aankoop doet. Ten eerste moet je goed nadenken welk type stomer het beste bij je behoeften en leefstijl past. Ben je op zoek naar een professionele kledingstomer voor je bedrijf of een stomer voor thuisgebruik?

Zodra je het type stomer hebt bepaald, kun je kijken naar andere factoren zoals capaciteit, opwarmtijd en duurzaamheid. Als het gaat om het kopen van een staande kledingstomer, zijn er een paar functies die je in gedachten moet houden. Zoek naar een model in hoogte verstelbaar is en een telescopische steel heeft, zodat je gemakkelijk verschillende soorten kleding kunt stomen zonder te hoeven buigen of strekken. Let ook op de capaciteit van het waterreservoir en de lengte van het snoer.

Andere kenmerken die een verschil kunnen maken zijn het type mondstuk en de stoomproductie. Sommige modellen hebben meerdere stoomstanden of hulpstukken waarmee je verschillende soorten stof kunt behandelen. En natuurlijk is het belangrijk om een gerenommeerd merk te kiezen met goede recensies en fijne klantenservice.

Waarom je géén kledingstomer met standaard zou willen

Hoewel staande kledingstomers veel voordelen hebben, is het belangrijk om ook hun mogelijke nadelen te kennen. Een nadeel is dat ze log en zwaar kunnen zijn en meer ruimte innemen dan een handstomer. Bovendien zijn sommige delicate stoffen niet geschikt om te stomen met een staande stomer, omdat de hitte en het vocht schade kunnen veroorzaken.

Kledingstomer met statief gebruiken – tips

Zin om je gloednieuwe verticale kledingstomer te gaan gebruiken? Voor je begint te stomen, moet je je stomer eerst goed opzetten en instellen. Vul de watertank met schoon water en bevestig hem aan de standaard. Steek de stekker in het stopcontact en wacht tot het water is opgewarmd, wat vaak maar een minuutje duurt.

Zodra de stomer klaar is, kun je beginnen met het stomen van je kleding. Tips voor het beste resultaat:

  • Hang je kleren op de hanger die bij de standaard is geleverd, en zorg ervoor dat ze niet te dicht op elkaar zitten. Begin aan de bovenkant van het kledingstuk en werk naar beneden, waarbij je de stomer op een afstand van ongeveer 5 centimeter van de stof houdt.
  • Beweeg de stomer in een op-en-neer-beweging. Stoom je kledingstuk in delen en houd de stomer boven elk deel een paar seconden vast, tot de stof is doorgestoomd.
  • Voor moeilijke kreukels, kun je de eventueel bijgeleverde kledingclips gebruiken om de stof strak te houden en te helpen de stoom dieper door te laten dringen.
  • Na het stomen, laat je het kledingstuk volledig drogen voordat je het draagt.
  • Ten slotte is het belangrijk om goed te zorgen voor je kledingstomer op voet, om ervoor te zorgen dat hij een lange tijd meegaat. Zorg ervoor dat je na gebruik het waterreservoir leegmaakt en laat ‘m volledig afkoelen voordat je hem opbergt. Je kunt de stomer ook schoonmaken met een zachte doek en wat azijn om eventuele minerale aanslag te verwijderen.

Veelgestelde vragen

De opwarmtijd varieert per model, maar de meeste kledingstomers met standaard warmen binnen een paar minuten op. Sommige topmodellen kunnen in slechts 45 seconden opwarmen. Houd er rekening mee dat een kledingstomer op standaard vaak een langere opwarmtijd heeft, maar ook een grotere hoeveelheid water die opgewarmd moet worden.

Ja, de meeste staande kledingstomers zijn veilig te gebruiken op delicate stoffen zoals zijde en chiffon. Het is echter altijd een goed idee om de aanbevelingen van de fabrikant te checken voordat je de stomer op een nieuw kledingstuk gebruikt.

Staande kledingstomers zijn over het algemeen energiezuinig en gebruiken minder elektriciteit dan een traditioneel strijkijzer. Het exacte energieverbruik hangt echter af van het model en hoe vaak je hem natuurlijk gebruikt. Kijk voor aanschaf altijd naar het energielabel.

Ja, kledingstomers met voet kunnen gemakkelijker worden gebruikt om kreukels uit gordijnen en bekleding te stomen. Het is ook een geweldige manier om deze items op te frissen zonder dat je ze hoeft te wassen. Met een handstomer hoef je de gordijnen niet eens van de gordijnrails te halen!

Staande kledingstomers hebben geen speciaal water nodig om te werken, maar gedestilleerd water kan helpen voorkomen dat er na verloop van tijd mineralen ophopen in de stomer. Hierdoor kan hij verstopt raken.