Over ons

Achter bestekledingstomer.nl zit een klein team van ervaringsdeskundigen op het gebied van kledingstomers, dat toegewijd is aan het delen van betrouwbare en up-to-date informatie over deze handige apparaten.

Merken kledingstomers

Getest: FLOWSTEAM kledingstomer SG5657

Als iemand die altijd op zoek is de perfecte stomer om snel kreukels uit mijn kleding en textiel te krijgen, was ik erg benieuwd hoe de FLOWSTEAM kledingstomer SG5657 – en merk dat ik nog niet kende – het zou doen! De FLOWSTEAM kledingstomer SG5657 is verkrijgbaar op bol.com voor €84,99. Een prijs die zeker niet slecht is voor wat deze stomer belooft. Lees verder voor mijn ervaring met de FLOWSTEAM kledingstomer.


Eerste indruk

De stomer is lekker compact, 15x10x23 cm. Perfect voor als je hem op vakantie of onderweg wilt meenemen, én je kunt de kop eraf halen zodat hij makkelijk in je koffer past. Hij is een beetje topzwaar zonder gevulde watertank, maar met een gewicht van slechts 740 gram zonder water is hij heel licht in gebruik. Toen ik hem uit de doos haalde, voelde hij een beetje goedkoop aan, maar eenmaal gemonteerd en gevuld, voelde hij een stuk beter!

Prestaties

Hij heeft verschillende stoomniveaus en doet het goed op de meeste stoffen. Katoenen overhemden en jeans zijn wel een uitdaging, maar hij maakt de rest snel kreukvrij. Hij warmt op in slechts 25 seconden, supersnel! Op de hoogste stand kun je 10-15 minuten doorstomen, wat langer is dan bij andere handkledingstomers die ik heb geprobeerd.

Hij heeft een vermogen van 1640 watt, een stoomkracht van 30 g/min en is uitgerust met drie stoomstanden. Je kunt ook alleen de stoomplaat gebruiken voor droog strijken. Hij werkt zowel horizontaal als verticaal, wat echt handig is. Let wel op voor opstijgende stoom bij horizontaal gebruik, maar gelukkig zit er een handschoen bij om je hand te beschermen!

Een leuk extraatje: er zit een waterfles-connector bij, zodat je alleen de stoomkop mee kunt nemen op reis. Helaas werkt deze niet met standaard petflessen, maar met een beetje improvisatie kreeg ik hem wel aan mijn Dopper vast. Als kledingstomerfanaat die zeker niet zonder een stomer op reis gaat, vind ik dit een hele grote plus!

Hij is licht en makkelijk in gebruik, maar het snoer van 1,65 meter is voor mij persoonlijk echt te kort. Ik moet hem met een verlengsnoer gebruiken. Het snoer zit ook op een – voor mij – onlogische plek vast, waardoor ik soms in de knoop raak. Maar ik begrijp wel waarom dat is: voor het reisgemak, zodat je de tank thuis kan laten. De watertank van 370 ml is makkelijk te vullen en legen. Ik schrok een beetje dat de inlaat aan de onderkant zit, maar ik heb tot nu toe nog geen waterongelukjes gehad!

De stomer heeft een ingebouwde oververhittingsbeveiliging, wat een geruststellende gedachte is tijdens het gebruik.

Prijs-kwaliteitverhouding

Hij is niet de goedkoopste, maar wel enorm praktisch met al zijn functies. Voor deze prijs zijn er maar weinig stomers met zoveel opties. Na 1,5 week dagelijks gebruik ben ik erg positief en vind ik het een aanrader. Over de lange termijn duurzaamheid kan ik nog niet veel zeggen.

De moeite waard?

Al met al ben ik hartstikke tevreden met de FLOWSTEAM kledingstomer SG5657. Hij is snel klaar voor gebruik en erg handig met zijn verschillende functies. Als je een kledingstomer zoekt die je makkelijk mee kunt nemen en kunt aanpassen aan je wensen, dan is hij zeker het proberen waard.

Goed om te weten: Op bol.com staat trouwens ook dat ze ‘100% niet goed geld terug garantie hebben’. Als hij niet bevalt, krijg je je geld terug.

Disclaimer: Deze kledingstomer hebben we gekregen om te testen, maar zonder enkele verplichting om hierover te schrijven. Dit is dus onze eerlijke mening, ongefilterd!