Over ons

Achter bestekledingstomer.nl zit een klein team van ervaringsdeskundigen op het gebied van kledingstomers, dat toegewijd is aan het delen van betrouwbare en up-to-date informatie over deze handige apparaten.

Merken kledingstomers

Van zomer- naar wintergarderobe: waarom een kledingstomer handig is bij je garderobewissel

Of het nu gaat om de overgang van de zomerhitte naar de koude winter, een ander seizoen vraagt om een garderobewissel. Hoe maak je dit een makkie en zorg je ervoor dat je kleding in topvorm is voor het komende seizoen? Met je kledingstomer maak je deze overgang zo soepel als zijde.


Tijd om die vacuümverpakte zakken open te ritsen of je kledingstukken uit de opslag te halen na die maanden winterslaap! Heerlijk om je favoriete kledingstukken weer te herontdekken. Hoewel… het leuke is er snel af als je een gekreukeld, futloos kledingstuk uitpakt. Gelukkig verwijdert een kledingstomer niet alleen kreukels, maar blaast hij ook nieuw leven in je kleding. Hij frist ze op, revitaliseert de vezels en geeft je favoriete kledingstukken hun vorm terug. Je kledingstomer maakt je kleding in een paar minuten klaar om te dragen. Daarbij zorgt een kledingstomer ervoor dat je kleding net zo goed aanvoelt als dat het eruitziet. De stoom maakt stoffen zachter, waardoor ze comfortabeler aanvoelen, en het kan zelfs geurtjes elimineren, waardoor je kleding fris en schoon ruikt.

Nooit meer wachten tot je kleding die muffe geur kwijtraakt. Niet meer urenlang te strijken! En je hoeft al helemaal niet meer te worstelen met hardnekkige kreukels.

Voorbereiden op garderobewissel en een nieuw seizoen

Er is geen beter moment om je kledingkast een opfrisbeurt te geven dan aan het begin van een nieuw seizoen. Voordat je je kledingstomer tevoorschijn haalt, is het handig om eerst een paar andere dingen te doen voor een vlekkeloze garderobewissel.

 • Kijk kritisch naar je garderobe. Trek al je kleding voor het komende seizoen uit de kast. Ja, ook al je sjaals, mutsen en andere accessoires. Met deze stap kun je inventariseren wat je hebt
 • Ga daarna grondig door alle items heen. Vraag jezelf voor elk item af: “Heb ik dit het afgelopen jaar gedragen?”. Als het antwoord nee is, overweeg dan of het tijd is om het naar de kringloop te brengen, te verkopen of weg te geven om ruimte te maken voor items die je echt gebruikt.
 • Categoriseer je kleding. Maak categorieën zoals “Houden”, “Opbergen” en “Weggeven” om je te helpen georganiseerd te blijven.
 • Tijd om op te bergen! Zorg dat je goede luchtdichte containers, kledinghoezen of vacuümzakken voor kleding die je wilt opbergen in huis hebt. Deze opbergmogelijkheden zorgen ervoor dat je kleding mooit blijft tijdens de winterslaap.
 • Zorg er voordat je kleding opbergt wel voor dat deze schoon en vrij van vlekken is. Was kleding indien nodig of breng naar de stomerij om te voorkomen dat er nare geurtjes of vlekken ontstaan tijdens het opbergen.

Je kleding klaarstomen voor een nieuw seizoen

Nu je kast opgeruimd en georganiseerd is, is het tijd om je kledingstomer tevoorschijn te halen om je kleren de aandacht te geven die ze verdienen.

Zo bereid je je winterkleren met een stoomsessie voor op hun debuut dit seizoen:

 1. Vul de watertank van de stomer en zorg ervoor dat je genoeg water hebt voor je taak. Zorg dat je het reservoir niet helemaal tot het randje vult, om morsen te voorkomen.
 2. Kies een vlak en stabiel oppervlak als werkplek. Het liefst in de buurt van een stopcontact, zodat je comfortabel kunt werken.
 3. Kies het kledingstuk dat je wilt stomen, zoals een knusse wollen trui of een klassieke blazer. Hang het op een stevige hanger, een die moeiteloos het gewicht van je winterkleding kan dragen zonder door te zakken.
 4. Steek de stekker van je kledingstomer in het stopcontact en zet hem aan. Wacht tot hij is opgewarmd. Deze stap zorgt ervoor dat de stoom op de optimale temperatuur is om je kleding goed te stomen.
 5. Houd de stomer een paar centimeter van de stof en begin met het stomen van je kleding. Begin bovenaan, bij de schouders of kraag, en werk dan naar beneden met lange, vegende bewegingen.
 6. Besteed extra aandacht aan hardnekkige kreukels, plooien of vouwen die zijn ontstaan tijdens het opbergen. Stoom deze gebieden iets langer en gebruik je vrije hand om de stof zachtjes glad te strijken.
 7. Na het stomen, geef je het gestoomde gebied een klein klopje met je handen. Dit zorgt ervoor dat het kledingstuk zo glad mogelijk is, of het nu gaat om een warme winterjas of een knusse sjaal.
 8. Laat je kleding na het stomen een paar minuten hangen. Dit zorgt ervoor dat eventueel resterend vocht van het stomen verdampt en dat je kleding helemaal droog is en klaar om te dragen of op te bergen.

Wat is de beste kledingstomer? Onze favorieten op een rij: